×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Överskotten behöver inte gå till ökade löner”

2011-12-15, Tidningenvision.se

Att kommunen går bra ekonomiskt behöver inte innebära större löneökningar. Det anser Ingela Gardner Sundström, chefsförhandlare på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Under de senaste åren har SKL propagerat för att löneavtalen i kommuner och landsting ska vara sifferlösa. Det ska inte finnas någon lägstanivå utan de lokala arbetsgivarna ska själva få avgöra hur stora löneökningar man har råd med.

Ingela Gardner Sundström, ordförande i SKL:s förhandlingsdelegation, vill inte kommentera siffrorna i undersökningen men säger att det kan finnas flera orsaker till att lönerna inte ökat mer i kommunerna som gått bra. Bland annat den djupa ekonomiska krisen som ledde till att regeringen sköt till stora krispaket 2010.

– Det är svårt att uttala sig om siffrorna på en generell nivå men de här åren har naturligtvis präglats av återhållsamhet. Jag utgår från att alla kommuner har försökt handskas med sin ekonomi på ett långsiktigt och förståndigt sätt, säger hon.

SKL tycker att de lokala förutsättningar ska styra lönebildningen, borde då inte de kommunerna som går bäst ge större löneökningar än de som går sämst?

– Inte per automatik, det beror på hur de väljer att använda sina resurser. Man kan också öka personaltätheten, samla i ladorna, betala av lån eller kanske sänka skatten.

Men vad betyder det då att de lokala förutsättningarna måste få genomslag på den lokala lönebildningen?

– Det skulle ju naturligtvis kunna innebära att man ger större påslag om man tycker att det går hyggligt. Men allt det där kan bara kommunerna eller landstingen själv avgöra, säger Ingela Gardner Sundström.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum