×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kritik mot tyst upphandling

2011-12-14, Tidningenvision.se

Nacka kommuns upphandling av driften av biblioteken JO-anmäls. Oppositionen kräver att få insyn i processen.

 Nacka kommun beslutade för drygt ett år sedan att som första kommun i Sverige upphandla driften av alla sina bibliotek. I maj gjordes ett urval bland intressenterna och sedan dess har det i stort sett varit locket på. Kommunen förhandlar med intressenterna och väljer ut vilka som får lägga anbud, och först när hela urvalsprocessen är klar blir anbuden offentliga.

Nu har Mattias Qvarsell (S) vänt sig till Justitieombudsmannen för att klaga på att oppositionen inte får någon information om hur upphandlingen av biblioteken fortskrider.

– Jag ska helt enkelt ta reda på om det är förenligt med god demokrati, säger han till SR P4 Radio Stockholm.

Mattias Qvarsell vill bland annat veta vilka som lagt anbud, vad de har för vinstkrav, och vad de anser om kollektivavtal.

Kulturnämndens ordförande, Hans Peters (C) hänvisar till upphandlingssekretessen och säger till Radio Stockholm att politikerna blir informerade om vilka anbud som lagts först när upphandlingsprocessen är klar.    
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum