×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner överger skandalbolag

2011-12-30, Tidningenvision.se

West Sweden beskriver sin egen verksamhet som en framgångssaga. Men bara en tredjedel av de 69 västsvenska ägarkommunerna fått ut något av det skandaltyngda bolaget.

West Swedens främsta uppgift är att få pengar från EU till olika projekt i Västsverige. Och i sin årsredovisning lyfter bolaget fram flera sådana lyckade projekt. Men enligt en granskning av Sveriges radio Göteborg är det oklart vilken roll West Sweden faktiskt har haft för dem. Och av de 69 kommuner som tillsammans äger bolaget har två tredjedelar inte fått en krona.

Tidningen Vision har tidigare berättat om radions avslöjande att West Swedens vd, Kjell Peterson, har gömt undan spritnotor och att han har gett sig själv extra månadslöner för totalt en och en halv miljon kronor. Kjell Peterson har också låtit skattebetalarna stå för hans privata utgifter, så som parkerings- och fortkörningsböter och medlemsavgiften till en exklusiv herrklubb.

Efter skandalerna är nu många av medlemskommunerna kritiska mot sitt bolag, och flera funderar på att lämna det.
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum