×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner nobbar miljardbidrag

2011-12-16, Tidningenvision.se

Regeringen har satsat 2,5 miljarder kronor för att kommuner ska bygga fler platser på äldreboenden. Men när tiden snart har runnit ut har bara 25 procent av pengarna använts.

Investeringsstödet infördes 2007 eftersom regeringen ansåg att kommunerna byggde alldeles för få äldreboenden. Under fem år satsades 2,5 miljarder kronor.

Men nu när de fem åren snart har gått har bara 25 procent av pengarna använts enligt Boverket, rapporterar Sveriges Radios Ekot.  

– Min förhoppning är ju att man vaknar till liv ute i kommunerna. Jag är besviken på kommunerna att man inte, i den utsträckning vi hade hoppats på, har sökt de här pengarna, säger äldreminister Maria Larsson (KD) till Ekot.

På Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, är man dock inte lika förvånade över att så få ha sökt bidraget. Per-Olov Nylander, handläggare på SKL:s avdelning för vård och omsorg, menar att bidraget är alldeles för lågt.

– Om man ändå har planerat att man ska bygga, så ansöker man naturligtvis och det underlättar. Men i framtiden ska man också finansiera driften som det inte finns något stimulansbidrag för, säger han till Ekot.

Regeringen vill nu förlänga investeringsstödet till 2014, men det måste först godkännas av EU-kommissionen.

– Vi vill ge kommunerna fortsatt möjlighet att kunna få del av ett investeringsstöd. Vi vill ha fart på byggandet, vi ser att det behövs i väldigt många kommuner.
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum