×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

"Kommunen monterar ner våra fördelar"

2011-12-13, Tidningenvision.se

Förhandlingarna med kommunen hjälpte inte. Allt tyder på att de lediga klämdagarna för anställda i Haninge kommun försvinner.

I går hölls MBL-förhandlingar mellan facken och arbetsgivarsidan i Haninge kommun. På agendan: frågan om att ta bort de anställdas rätt till ledighet ett antal klämdagar per år. Enligt Sven-Olof Kjörling, avdelningsordförande för Vision i Haninge, fick facken inget gehör för sin kritik av förslaget. Han ser inte heller någon större möjlighet att driva frågan vidare eftersom de lediga klämdagarna inte tycks finnas reglerade i något avtal.

Utöver klämdagarna har de anställda haft rätt att sluta klockan 12 respektive 15 ett antal dagar per år.
–De håller på och monterar ner våra fördelar och vi får inget tillbaka, säger en besviken Sven-Olof Kjörling.

Det finns också en risk, menar han, att kommunen genom sitt agerande kommer att ha svårare att rekrytera och behålla personal.
I dag, tisdag, ska kommunstyrelsen ta beslut i frågan.

Fotnot: MBL står för medbestämmandelagen. Lagen kräver bland annat att arbetsgivaren måste förhandla med de fackliga organisationerna om viktigare förändringar i verksamheten.

 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum