×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunalt bolag fejkade arbetsbrist

2011-12-09, Tidningenvision.se

Stockholm Business Region lurade en anställd att säga upp sig. Inför hotet om att bli uppsagd på grund av arbetsbrist accepterade hon ett avgångsvederlag.

Kvinnan skrev i oktober 2007 på ett avtal om att sluta sin anställning på kommunala Stockholm Business Region mot en ersättning på nio månadslöner. Alternativet var enlig arbetsgivaren att hon skulle sägas upp; bolaget behövde spara pengar och som sist anställd skulle hon bli uppsagd.
 
Men när kvinnan fick reda på att bolaget kort därefter annonserade ut lediga tjänster ångrade hon sig och krävde upprättelse. Hon förlorade i tingsrätten, men nu ger Arbetsdomstolen henne rätt.
 
AD konstaterar att Stockholm Business Region strax efter att man ingått avtalet med kvinnan annonserade efter personal som skulle ersätta andra som slutat. Dessutom fick en vikarie fast anställning. Arbetsgivarens förklaring, att platsannonseringen var ett misstag, tror inte domstolen på.
 
AD:s dom innebär att avtalet mellan den anställde och arbetsgivaren ogiltigförklaras. Stockholm Business Region, som är Stockholms stads bolag för näringslivsutveckling, ska därtill betala kvinnans rättegångskostnader i tingsrätten på drygt 300 000 kronor.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum