×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Industrifacken sade nej till medlarnas bud

2011-12-01, Tidningenvision.se

Facken inom industrin sade i går kväll nej till medlarnas slutbud som skulle ge 2,6 procent på 13 månader.

–Det är omöjligt att acceptera den nivån, det skulle inte ge tillräckliga reallöneökningar, säger  IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven i ett pressmeddelande.

Slutbudet från medlarna motsvarar en årlig ökning på 2,4 procent vilket är klart mindre än fackens bud på 3,7 procent. Stefan Löfven anser att industrin har råd med högre löneökningar än 2,4 procent.

-Vi lägger våra lönekrav efter industrins betalningsförmåga. De ska vara så höga som möjligt utan att jobben äventyras. Svensk industris produktivitet och konkurrenskraft ger goda möjligheter till reallöneökningar.

Det föregående avtalet inom industrin gick ut vid midnatt och eftersom inget avtal nu gäller kan parterna varsla om konflikt. Enligt IF Metalls ordförande Stefan Löfven är det inte aktuellt den närmaste tiden.

– Vi har inte för avsikt att varsla i morgon, men med tiden blir det ju ett allt allvarligare läge, säger han till Dagens Nyheter.

Arbetsgivarna sade ja till budet trots att man anser att nivån är ”bekymmersamt” hög. Men Teknikföretagens vd Åke Svensson anser att en konflikt måste undvikas.

 –Att parterna i detta läge går till konflikt menar vi är oansvarigt. Det skulle innebära att industriavtalet havererar med stora risker för svensk lönebildning, säger han.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum