×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Industriavtalet klart - ger 3 procent

2011-12-12, Tidningenvision.se

300 000 anställda inom teknikindustrin får löneökningar på 3,0 procent över 14 månader. Avtalet för industrin, som kommer att bli vägledande för andra sektorer, blev klart i dag.

Avtalet mellan Teknikföretagen och Unionen, IF Metall samt Sveriges Ingenjörer innebär att den årliga löneökningen blir 2,6 procent. Det kan jämföras med fackens krav på 3,7 procent.

Facken sade för två veckor sedan nej till ett bud som skulle ge 2,4 procent på årsbasis.

–Vår bedömning är att avtalen ger förutsättningar för reallöneökningar under 2012 liksom att svensk industris konkurrenskraft bibehålls så att jobben inte äventyras, säger IF Metalls förbundsordförande Stefan Löfven, i ett pressmeddelande.

Teknikföretagens vd Åke Svensson tycker att avtalet blev dyrt men vill inte riskera en konflikt.

–Men efter långa förhandlingar och svåra överväganden har vi kommit fram till ett avtal som är bättre än alternativen, säger han.

Nivån på industriavtalet kommer att få stor inverkan på avtal om tecknas under våren 2012, bland annat för Visions medlemmar i kommuner och landsting, kommunala bolag och Svenska kyrkan.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum