×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Homosexuella diskrimineras när de söker jobb

2011-12-07, Tidningenvision.se

Arbetsgivare väljer bort homosexuella när de rekryterar. Diskrimineringen är tydligast i typiska mans- och kvinnoyrken, visar en ny studie.

I studien som gjorts av IFAU, Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering skickades 4 000 fejkade jobbansökningar till utannonserade platser. De påhittade sökanden framställdes lika när det gäller ålder, utbildning, erfarenhet och intressen. Enda skillnaden var att hälften angav att de var gifta med en person av samma kön, samt att de var engagerade i RFSL och hade haft uppdrag på Pridefestivalen.
 
För manliga sökande blev resultatet att 30 procent av de heterosexuella och 26 procent av de homosexuella fick ett positivt svar där arbetsgivaren antingen erbjöd anställning, intervju, eller bad om mer information. Bland kvinnorna fick 32 procent av de heterosexuella och 26 procent av de homosexuella ett positivt svar.
 
Studien visar också att diskriminering bara förekom bland arbetsgivare i privat sektor och att den var begränsad till vissa yrken. Homosexuella kvinnor diskriminerades främst när de sökte jobb som förskollärare och lokalvårdare, män när de sökte anställning som verkstadsarbetare eller butiksbiträde. IFAU:s slutsats är att homosexuella män diskrimineras när de söker anställning i mansdominerade yrken, homosexuella kvinnor när de söker jobb i kvinnodominerade yrken.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum