×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Högsta chefen i Region Skåne avgår

2011-12-09, Tidningenvision.se

Regiondirektören Sören Olofsson lämnar sin tjänst vid årsskiftet drygt två år innan hans förordnande går ut. Vision och de andra facken har varit kritiska mot hans sätt att leda regionen.

För exakt ett år sedan förlängde Region Skåne förordnandet för Sören Olofsson. Vid den tidpunkten riktade flera fackförbund, däribland Vision kritik mot hans ledarstil. Trots det beslutade regionen att han skulle få fortsätta till maj 2014.

–Öppenheten och samverkan har inte fungerat. Vi har fått läsa i tidningarna om olika beslut innan vi har fått någon information, säger Monika Göl, Visions avdelningsordförande i Region Skåne.

Sammanslagningen av sjukhusen i Malmö och Lund har också fått skarp kritik från Vision och andra fack.
Enligt regionstyrelsens ordförande Pia Kinhult (M) finns det ingen osämja bakom beslutet att Sören Olofsson slutar.  Enligt Sydsvenskan blir han formellt uppsagd vilket medför att han får 12 månadslöner vilket motsvarar 3,5 miljoner kronor.

Från den 1 januari 2012 tar ekonomidirektör Ingrid Bengtsson-Rijavec över som tillförordnad regiondirektör tills en ny regiondirektör har rekryterats.

Monika Göl hoppas att chefsbytet ska leda till ett mer öppet ledarskap.

–Vi hoppas på en regiondirektör som har förtroende för och ser nyttan med de fackliga organisationerna så att man kan fatta kloka beslut som är förankrade hela vägen ner till personalen.
 
 
 
 
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum