×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler jobbar efter 65

2011-12-14, Tidningenvision.se

Trenden att fler äldre forsätter jobba efter pension fortsätter. Antalet 66-åringar som arbetar har nästan fördubblats på tio år.

Den flexibla pensionsåldern har börjat slå igenom, visar en rapport från Socialdepartementet. Dels är det fler som börjar ta ut pensionen redan när de fyllt 61 år, dels är det fler som jobbar vidare efter 65 år.
 
Andelen 66-åringar som har löneinkomster har mellan 1997 och 2009 ökat från 19 till 36 procent. Orsaken antas bland annat vara de regelförändringar som genomförts under perioden, till exempel rätten att jobba kvar till 67 år och ändrade skatteregler.
 
De flesta kombinerar arbete med pension, och många får sin inkomst från andra arbetsgivare än man haft före 65-årsåldern, till exempel ideella föreningar, trossamfund och bostadsrättsföreningar. Men bland 66-åringarna är det också förhållandevis många som arbetar i privata företag eller offentlig sektor. Var femte 66-åringar som har löneinkomst arbetar i en kommun eller ett landsting.
 
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum