×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Få utförsäkrade tillbaka i jobb

2011-12-02, Tidningenvision.se

Få utförsäkrade återgår till arbete. Majoriteten förlorar tusentals kronor i månaden. Det visar en rapport från Kommunal.

Bara 1 av 10 utförsäkrade återgår till arbete när de gått igenom den så kallade rehabiliteringskedjan. Majoriteten av de utförsäkrade, nästan 6 av 10, återvänder i stället till sjukförsäkringen. En fjärdedel deltar i ett arbetsmarknadspolitiskt program. Det visar en rapport från Kommunal där över 300 utförsäkrade medlemmar intervjuats.

- Rapporten pekar på flera allvarliga brister i regeringens kritiserade rehabiliteringskedja. Men framför allt blir det tydligt att vi i dag har ett arbetsliv som producerar ohälsa, säger Annelie Nordström, Kommunals ordförande, i ett pressmeddelande.

Rapporten visar att 8 av 10 personer som utförsäkrats har fått det sämre ekonomiskt. En dryg tredjedel har förlorat över 5 000 kronor i månaden och nästan lika många har förlorat över 2 500 kronor i månaden.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum