×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

En halv seger för tandsköterskorna

2011-12-14, Tidningenvision.se

Tandsköterskornas uppror mot den slopade kursplanen har gett resultat. Myndigheten för yrkeshögskolan har gett branschen veto när utbildningar ska godkännas.

- Det är en halv seger för oss i alla fall, säger Johanna Hållén, hälso- och sjukvårdspolitiskt ansvarig på Vision.

Under många år har tandsköterskorna kämpat för att få igenom en nationell kursplan för tandsköterskeutbildningen. Tidigare har utbildningarnas längd, innehåll och nivå varierat.

Tandsköterskorna fick igenom sin kursplan men efter mindre än tre år tog Myndigheten för yrkesskolan bort planen. En lucka i förordningen gör att myndigheten inte kan kräva att utbildarna följer de nationella riktlinjerna.

Berörda fackförbund skickade tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, brev till myndigheten där de begärde att den nationella kursplanen skulle fortsätta vara norm vid bedömningen av utbildningar.

- Myndigheten kommer nu bara att godkänna utbildningssamordnare som följer den tidigare nationella kursplanen, säger Johanna Hållén.

Johan Blom, avdelningschef på Myndigheten för yrkeshögskolan, säger att de i fortsättningen kommer att kontakta branschernas parter så fort de får in en ansökan som inte följer planen för att få deras åsikt.

- Branschen har tagit ställning och vi tar väldigt stor hänsyn till det, säger han.

Branschernas parter har också skrivit till utbildningsdepartementet och begärt att förordningen som sätter stopp för kursplanen ändras.

Per Byström på departementet säger att det finns ett intresse från flera olika håll att titta närmare på om det går att ändra förordningen.

- Som tjänstemän är vår uppfattning är att det bör finnas möjlighet till nationella riktlinjer men förordningen kan behöva göras tydligare och klarare. Vi är öppna för förändringar, säger han.

Departementet har inte hunnit gå igenom förordningen än men ska ta tag i det efter jul.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum