×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Chef kallade anställd för "stort barn"

2011-12-08, Tidningenvision.se

”Hal som en ål” och ”ett stort barn”. Så formulerade sig en enhetschef i Jönköping om anställda på arbetsmarknadsavdelningen. Nu kräver de utpekade en ursäkt.

Det är i ett sex sidor långt brev till en avdelningens högsta chef som en enhetschef skrivit omdömen om 21 anställda arbetsledare på arbetsmarknadsavdelningen, uppger Sveriges Radio Jönköping.

Här är några av formuleringarna i brevet:
”Han är ju som ett stort barn. Vi får hoppas han tar pension.”
”Hennes verksamhet har alltid byggt på hönsflocken.”
”Han är hal som en ål.”
”Han är ju inte kommunalt fördärvad ännu.”

Brevet skrevs för tre år sedan och har läckt ut först nu. Flera av dem som är omskrivna kräver en ursäkt från Jönköpings kommun. Enhetschefen som stod bakom formuleringarna är i dag ångerfull. Brevet skrevs i frustration, hävdar han.
–Jag ska inte skriva så som jag skrivit där, det är ju fel av mig. Jag vill inte kommentera de saker jag skrivit, utan jag har bett om ursäkt för mitt ordval som var mycket olyckligt, säger chefen till Radio Jönköping.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum