×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Brister i vården till de sjukaste åldringarna

2011-12-15, Tidningenvision.se

Äldre behandlas med direkt olämpliga läkemedel och de allra sjukaste har svårt att få hjälp av läkare på jourtid. Nya rapporter från Socialstyrelsen visar på brister i kommunernas och landstingens äldrevård.

Cirka 300 000 personer som är 65 år eller äldre är sjuka. Många är helt beroende av andra personer för att klara sin vardag. Socialstyrelsen publicerar idag två rapporter som visar på stora brister i deras vård och omsorg.

Nästan 17 procent i gruppen har behandlats med minst ett läkemedel som kan vara olämpligt att ge äldre personer. Nio procent, eller 28 000 personer, vårdades på sjukhus för tillstånd som en väl fungerande äldreomsorg eller primärvård i många fall hade kunnat förebygga.
 
–Det är oerhört viktigt att primärvården och äldreomsorgen tillsammans ger de mest sjuka äldre en vård som är kvalificerad, tillgänglig, flexibel och samordnad, säger Ulla Höjgård, socialråd vid Socialstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Rapporterna visar också att det är svårt att få hjälp av läkare inom hemsjukvården och att de sjukaste åldringarna riskerar att missgynnas av vårdvalssystemet om de inte har en engagerad företrädare.

Gert Alaby, samordnare för äldrefrågor vid Socialstyrelsen, säger att personalens kompetens, bemanning, samverkan och ledning måste bli bättre i vården av de mest sjuka äldre.

–Alla äldre får inte den hjälp de behöver från primärvård och äldreomsorg. Det är inte acceptabelt, säger Gert Alaby.

Läs hela rapporten på Socialstyrelsens webbplats.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum