×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Brist på tekniker och ingenjörer

2011-12-05, Tidningenvision.se

Det råder brist på yrkeserfarna tekniker och ingenjörer på arbetsmarknaden. För nyutexaminerade socionomer och bibliotekarier ser framtiden inte lika ljus ut. Det visar årets Arbetskraftsbarometer från SCB.

Fakta

God tillgång på sökande

Nyutexaminerade: Bibliotekarier, jurister, socionomer.

Yrkeserfarna: Gymnasielärare inom historia och samhällsvetenskap.
 

Brist på sökande:

Nyutexaminerade: Sjuksköterskor inom anestesi-, intensiv- och operationssjukvård, receptarier, fritidspedagoger.

Yrkeserfarna: Civilingenjörer inom elektronik, datateknik, automation och teknisk fysik, högskoleingenjörer inom byggnadsteknik.

Jämfört med förra årets mätning bedömer arbetsgivarna att det är svårare att få tag på personal i år. För 15 av de 72 utbildningsgrupperna säger arbetsgivarna att det är brist på nyutexaminerade sökande, framför allt om sjuksköterskor med olika kompetenser. Men det råder även brist på nyutexaminerade programmerare och systemvetare och ekonomer.

För 51 av 72 utbildningarna uppger arbetsgivarna att det är brist på sökande med yrkeserfarenhet. Störst brist är det på civilingenjörer inom elektronik, datateknik, automation och teknisk fysik. Inom det området kommer det också att fortsätta vara brist de närmaste åren.
 
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum