×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bra betyg för kritiserade boenden

2011-12-13, Tidningenvision.se

Flera äldreboenden som fått allvarlig kritik för vanvård de senaste månaderna får höga betyg i Socialstyrelsens Äldreguiden. Socialstyrelsen svarar att det är svårt att mäta kvalitet.

Caremadrivna Koppargården i Stockholm har kritiserats hårt under hösten. Sår har misskötts och antalet fallolyckor har varit oroväckande högt. Dessutom har boendet tidvis haft för lite personal och kritiserats för brister i kompetensen.

Kritiken har varit så allvarlig att Stockholms stad beslutat att säga upp avtalet med Carema.Trots problemen får Koppargården bra betyg i Socialstyrelsens Äldreguiden.

-Det är oerhört svårt att mäta, exakt när blir vården bra eller inte, säger Mona Heurgren på Socialstyrelesen, till SVT:s Rapport.

-För att få en fullständig bild så måste man besöka boendet, prata med dem som jobbar där, vi kan bara ge en ögonblicksbild.

Rapport har granskat flera äldreboenden som kritiserats för vanvård. På 8 av 10 boenden som uppmärksammats har personalens kompetensnivå betygsatts med medel eller över medel.

Trots det tycker Mona Heurgren att uppgifterna i Äldreguiden är användbara.

-Ja vi tror att de är värda mycket, men inte främst för vårdval. Det är inte det primära här, utan att de här frågorna om kvalitet förs upp, att vi för den här diskussionen du och jag, att de ansvariga, politiker till exempel, att de diskuterar kvalitet, säger hon till Rapport.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum