×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bättre villkor för Kalmars enhetschefer

2011-12-02, Tidningenvision.se

Stress och oklarheter i arbetsuppgifter präglade vardagen för omsorgens enhetschefer i Kalmar. Nu har de med fackets hjälp fått i genom förslag på förbättringar på en rad punkter.

 Enhetscheferna i Kalmar kommuns omsorgsförvaltning har haft ansvar för mellan 40 och 60 medarbetare.

–Medarbetarsamtal, lönesamtal och semesterplanering tar oerhört lång tid med så många medarbetare. Och det krockar med uppgiften att vi ska vara närvarande chefer, säger enhetschefen Christina Overå.

Hon beskriver ett annat av problemen som att det inte har varit klart vad som innefattar enhetschefernas roll.

–Det har lett till en hög arbetsbelastning och vi har heller inte vetat vilken hjälp vi kan få.

Så i fjol fick de nog. Efter flera möten tog tre enhetschefer, varav Christina Overå var en, tillsammans med bland annat Vision, arbetsgivare och ordföranden i omsorgsnämnden, fram ett dokument för enhetschefernas roll. Och nyligen antog politikerna alla åtta förslag till förbättring.

Bland annat ska ingen enhetschef ha ansvar för fler än 30 medarbetare, vilket betyder att tre till fyra enhetschefer ska nyanställas. Dessutom ska varje enhetschef ha tillgång till administrativt stöd cirka fem timmar per vecka. Alla förbättringar ska vara genomförda senast om ett par år.

Christina Overå har alltid trivts på sitt jobb och tycker att det är en stimulerande arbetsplats.

–Men när vi får igenom förbättringarna blir arbetsglädjen ännu större.

Visions avdelningsordförande i Kalmar, Maj-Lis Lindberg, är förstås nöjd men inte förvånad över att alla åtta förslag faktiskt kommer att genomföras.

–Det finns en samverkansanda i Kalmar, och den gynnar även det fackliga arbetet, säger hon.

Nu siktar Maj-Lis Lindberg och Vision på förbättringar för andra medlemmar i kommunen.

–Vi vill få till liknande förändringar för enhetscheferna inom socialförvaltningen, och ska försöka få ihop en arbetsgrupp där som ska jobba för det.
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum