×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Askersunds kommun varslar 61 anställda

2011-12-08, Tidningenvision.se

61 anställda i Askersunds kommun, varav 30 på socialförvaltningen, varslas om uppsägning. Kommunledningen uppger att man tvingas ta till drastiska åtgärder för att klara budgeten 2012.

- Vi ser inte längre några möjligheter att klara det ekonomiska läget genom små rationaliseringar och enkla åtgärder. Vi måste ha en budget i balans som ger möjlighet till både verksamhet i dag och satsningar för framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson (S) i ett pressmeddelande.

Varslen gäller 30 personer på socialförvaltningen, 5 inom barn- och utbildningsförvaltningen, 14 på tekniska förvaltningen och 12 på kommunledningsförvaltningen. Dessutom berörs 11 på kommunens bemanningsenhet.

Enligt Ann-Sofie Nilsson, ledamot i Visions avdelningsstyrelse i Askersund ,har en Visionmedlem som arbetar på kommunledningskontoret blivit varslad.

–Det är ju tråkigt att kommunen tvingas lägga varsel. Vi hoppas ju att man ska kunna klara den här neddragningen på annat sätt, genom pensionsavgångar och att tjänster inte återbesätts, säger hon.

Kommunledningen har dessutom talat om att erbjuda äldre anställda olika pensionslösningar men inga erbjudanden har ännu gått ut till personalen.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum