×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Yrke avgör tillgång till företagshälsovård

2011-08-22, Tidningenvision.se

Drygt sex av tio anställda har tillgång till företagshälsovård. Skillnaderna mellan branscher är dock stor. Inom den privata vården kan bara varannan anställd ringa företagsläkaren.

Sex av tio anställda i Sverige har möjlighet att få företagshälsovård, antingen på den egna arbetsplatsen eller genom avtal med ett externt vårdföretag. Andelen privat- respektive offentliganställda som kan besöka företagshälsovård är ungefär lika hög. Den privat drivna vården skiljer dock ut sig, bara 50 procent av vårdanställda på den privata sidan har möjlighet att besöka företagshälsovård på arbetstid.
Siffrorna framkommer i en intervjuundersökning som rekryteringsföretaget Xtra gjort med drygt 1000 svenskar.

–Det som är tråkigt är att många arbetstagare inte vet om man har den här förmånen eller inte. Där finns en okunskap, säger Maria Nordin, vd på Xtra.

Undersökningen visar att mer än var tionde person inte vet om man har rätt till företagshälsovård.

Mest måna om de anställdas hälsa tycks bank- och finansföretag vara. 85 procent i branschen har tillgång till företagshälsovård. I botten på samma lista ligger anställda inom serviceyrken, där bara drygt fyra av tio har rätt till företagshälsovård.
 

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum