×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Var tionde brandman har försvunnit

2011-08-12, Tidningenvision.se

Mer än var tionde brandman har försvunnit sedan år 2000. Orsaken till minskningen är att kommunerna effektiviserat räddningsarbetet.

Mer än var tionde brandman har försvunnit sedan år 2000. Sveriges kommuner och landsting, SKL, förklarar minskningen med att kommunerna effektiviserat räddningsarbetet. Men många brandmän upplever att omorganisationerna lett till en tuffare arbetssituation, rapporterar Ekot.

- Självklart är det så att de sparar in. Man vill inte betala längre, så länge det inte händer någonting, säger Anders Cederberg som är ordförande i Brandmännens riksförbund.

Kommunernas omorganisationer har bland annat lett till att stationer avvecklats eller stängts på deltid, att kommuner gått ihop om gemensam räddningstjänst och att en första insatsperson skickas ut till en olycksplats för att få en överblick.

Totalt finns det 4 920 heltidsbrandmän och 10 883 på deltid, enligt 2010 års siffror från MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.
 

Ewa-Maria Kriegholm

ewa.maria.kriegholm@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum