×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Titelbyte för assistenter i Jönköping

2011-08-25, Tidningenvision.se

Assistenterna i Jönköpings kommun kan få nya titlar. Ett namnbyte skulle ge yrkesgruppen en tydligare profil, menar Berit Wallin-Berthu, ledamot i SKTFs lokala styrelse.

Framförallt är det assistenterna inom individ- och familjeförsörjningen i Jönköping som drivit på för att deras yrkestitel ska bytas ut. Anledningen är att många assistenter i dag har helt andra arbetsuppgifter än administration, exempelvis försörjningsstöd.

Efter diskussioner mellan anställda, fack och representanter för personalavdelningen finns nu förslag på flera nya titlar för assistenterna i kommunen. De är: sektionsadministratör, stabsadministratör, avgiftsadministratör, enhetsadministratör och socialassistent. Däremot bibehålls titeln ekonomiassistent.

–Assistentgruppen är stor och gör väldigt annorlunda arbetsuppgifter jämfört med hur det var för 20-30 år sedan. Nya titlar skulle ge assistenterna en tydligare profil, säger Berit Wallin-Berthu som arbetar som socialassistent på socialförvaltningen.
Ytterligare ett skäl till namnbytet är att assistenter ibland blandats samman med en helt annan yrkeskår, nämligen de personliga assistenterna.

Innan något beslut om namnbyte sker ska frågan diskuteras i samverkansgrupp mellan fack och arbetsgivare. Om titeländringarna går igenom i socialnämnden kommer de sannolikt att användas i hela kommunen.
Någon direkt påverkan på lönen tror Berit Wallin-Berthu inte att ett namnbyte kommer att innebära.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum