×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sopor ger kommuner klirr i kassan

2011-08-15, Tidningenvision.se

Svenska kommuner har börjat tjäna pengar på att importera sopor som används i fjärrvärmeanläggningar.

Bakgrunden är EU:s soptippsförbud som innebär att många länder blir tvungna att exportera sina sopor för att bli av med dem. Ett exempel är Italien som inte har något utbyggt fjärrvärmesystem, rapporterar Ekot.

I Sverige är 40 kommuner ägare eller delägare i en förbränningsanläggning. Dessa kommuner behöver mycket billigt bränsle och då är avfallet från andra länder perfekt.

Halmstad Energi och Miljö börjar i höst importera avfall från Italien och får 400 kronor per ton man tar emot i stället för att tvingas betala för bränsle.

Sverige importerar i dag 750 000 ton avfall per år, en fyrdubbling på tio år. Det motsvarar omkring 15 procent av den totala förbränningen i Sverige.

Branschorganisationen Avfall Sverige räknar med att importen av avfall kommer att öka ytterligare och kan komma upp till 25 procent av all förbränning.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum