×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialtjänsten skärper rutiner efter dödsfall

2011-08-11, Tidningenvision.se

Socialförvaltningen i Kalmar kommun skärper riktlinjerna efter händelsen i vintras då en kvinna som försvann från ett särskilt boende frös ihjäl på Kalmar slotts borggård.

Det var under nyårshelgen som den 65-åriga kvinnan hittades död på Kalmar slott. Hon hade försvunnit från sitt särskilda boende men personalen larmade inte förrän dagen efter.

Socialchefen hävdade att personalen följt alla rutiner men i april riktade Socialstyrelsen efter en granskning hård kritik mot socialnämnden. Speciellt för att det tog för lång tid innan polisen larmades.

Socialförvaltningen har nu skrivit ett förslag på nya rutiner som socialnämnden väntas ta beslut om i nästa vecka, skriver tidningen Barometern.

I förslaget finns bland annat ett nytt tillägg där det står att personalen inte ska dröja med anmälan till polisen. ”Tidsfaktorn är mycket viktig för att kunna begränsa sökområdet och nå framgång i efterforskningen. Det är särskilt viktigt när man närmar sig dygnets mörka timmar", skriver socialförvaltningen i riktlinjerna.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum