×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialsekreterare lex Sarah-anmäld

2011-08-30, Tidningenvision.se

En socialsekreterare i Lund har lex Sarah-anmälts efter att två kvinnliga klienter känt sig kränkta. Medarbetaren har nu fått andra arbetsuppgifter.

Två kvinnor har oberoende av varandra berättat för sin psykolog att de blivit dåligt behandlade av en socialsekreterare i Lund. När psykologen hörde av sig till socialtjänsten startades en intern utredning som nu lett till en lex Sarah-anmälan.

Utredningen visar att socialsekreteraren varit oskicklig i sin yrkesutövning och agerat integritetskränkande i sitt bemötande av kvinnliga klienter.

– Personer vänder sig till oss för att få hjälp med bekymmer. I de här fallen har kvinnorna upplevt att de inte blivit lyssnade på och tagna på allvar, säger Inger Fröman, verksamhetschef på socialförvaltningen i Lund, till Sydsvenskan.

Personen är inte misstänkt för något brott utan det är socialsekreterarens kompetent som ifrågasätts.
Socialsekreteraren har varit anställd i olika verksamheter inom socialförvaltningen under flera år men när medarbetarens nuvarande anställning går ut i oktober kommer den inte att förlängas. Fram till dess kommer socialsekreteraren få andra uppgifter och kommer inte att träffa några kvinnliga klienter.

–Ärendet är kopplat till en enskild medarbetare. Det finns ingen anledning att se över våra rutiner, säger Inger Fröman till tidningen.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum