×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Skånesjukhus riskerar miljonböter

2011-08-08, Tidningenvision.se

Överbeläggningar på sjukhusen i Skåne ger orimliga arbetsförhållanden. Det anser Arbetsmiljöverket som vill chockhöja vitena.

Arbetsmiljöverket har flera gånger de senaste åren slagit ned på att patientsängar står för trångt på sjukhusen i Malmö och Helsingborg. Men trots att Region Skåne varje gång tvingats betala cirka 100 000 kronor i vite har problemen med överbeläggningar fortsatt.

Nu föreslår Arbetsmiljöverket att vitet höjs till en miljon kronor. Beslutet ska tas i september, skriver Sydsvenskan.

– Det handlar om orimliga arbetsförhållanden för hundratals personer som löper ökad risk för förslitningsskador och psykisk överbelastning, säger Mats Ryderheim, chef på Arbetsmiljöverket till tidningen.

Region Skånes regionråd Gilbert Tribo (FP) är kritisk till höjda viten. Han säger att man ska vidta åtgärder för att det ska bli bättre men att det tar tid.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum