×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Sade upp sig själv – får miljonavtal

2011-08-26, Tidningenvision.se

Näringslivschefen i Falu kommun sade upp sig själv på grund av familjeskäl. Nu får han nästan en miljon i avgångsvederlag – och en jobbcoach under ett halvår.

Lars Hont, näringslivschef i Falu kommun, väljer självmant att lämna sin tjänst efter 2,5 år. Hans fru jobbar i Stockholm och familjen tycker att det är jobbigt att leva på två ställen, skriver Dalarnas Tidningar, DT.

Nu får Lars Hont ett avgångsvederlag på 700 000 kronor – 12 månadslöner – och en jobbcoach. Kommunen ska bekosta jobbcoachen, eller outplacementkonsulten som den kallas, i ett halvår. Konsulten beräknas kosta 113 000 kronor.

Kommundirektören Dan Nygren tycker att överenskommelsen är rimlig och menar att det funnits en risk för att näringslivschefen inte varit tillräckligt engagerad i sitt jobb om han stannat kvar.

- Allt har en prislapp. Man släpper gärna inte ett fast jobb innan man har ett annat. Att uppsägningstid finns med är därför rimligt. Konsulten kommer att fungera som stöd för Lars när han ska hitta ett nytt jobb, säger han till DT.

Men Lars Hont verkar inte ha några större problem att få ett nytt jobb. Han säger till tidningen att han nu ska jobba som inhyrd chef i företag som finns i Stockholmsområdet.
- Mitt kontaktnät är bra och jag har redan en del saker på gång, säger Lars Hont.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum