×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rött kort om du är otrevlig på jobbet

2011-08-30, Tidningenvision.se

Är du entusiastisk och trevlig på jobbet? Om inte kan du få rött kort. På Skutskärs bruk tar man till nya grepp för att öka de anställdas sociala kompetens.

Sedan ett drygt år bedöms alla anställdas sociala kompetens utifrån sju kriterier, bland annat konflikthantering och hur entusiasmerande personen är. Fungerar det som företagsledningen vill blir det grönt kort, om inte blir det rött kort, uppger tidningen ETC.
Enligt tidningen har 10-15 procent av de anställda fått röda kort sedan bedömningarna infördes.

Enligt Eva Karlsson Berg, chef på bruket, är korten ett sätt att arbeta med de anställdas kompetensutveckling – och att i förlängningen ge företaget bättre möjligheter i den globala konkurrensen.
Facket, både lokalt och centralt, är kritiska till korten.
– Arbetsgivarna vill hitta sätt att kunna säga upp folk och sätta löner efter personliga egenskaper istället för yrkeskunskaper. Fackets uppgift är att hindra den här utvecklingen, exakt hur arbetar vi med att formulera, säger Sofie Rehnström, jurist på LO, till ETC.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum