×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rättvik vann kamp för djurskydd

2011-08-09, Tidningenvision.se

Rättviks kommun får ställa krav på djurskydd när man upphandlar livsmedel. Det har förvaltningsdomstolen slagit fast.

Flera kommuner har gått på pumpen när de ställt hårda krav på djurskydd i sina matupphandlingar. När kommunerna har krävt att kött och mjölk ska produceras enligt svenska djurskyddsregler som är strängare än EU:s har besluten överklagats. Och domstolarna har slagit fast att kraven strider mot EU:s regler om att alla leverantörer ska behandlas lika.

Rättviks kommun har i sin upphandling också ställt krav på bland annat användningen av antibiotika vid djuruppfödning, transporttider till slakt och hur stora golvytor grisar ska ha. Men i stället för att hänvisa generellt till svensk djurskyddslag har man skrivit in kraven i detalj i upphandlingen, och betonar också att ambitionen inte är att köpa svenska livsmedel utan att miljön och djuren ska värnas.

Förvaltningsdomstolen menar att djurskyddshänsyn är en tillräckligt stark motivering för att det ska vara tillåtet att ställa hårdare krav än EU:s minimiregler. Domstolen bedömer vidare att det finns många producenter i andra EU-länder som skulle klara att leva upp till kraven och att de därför inte är diskriminerande.

Rättvik får genom domen grönt ljus att fullfölja sin matupphandling och behålla kraven på djurskydd.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum