×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Personal placeras om efter miss av kommunen

2011-08-29, Tidningenvision.se

Karlskrona kommun missade att kontrollera om personal som arbetar med barn var dömda för sexövergrepp. Nu har kommunen beslutat att placera om ett tiotal anställda tillfälligt.

Sveriges Radio Blekinge avslöjade i morse att tio personer fått jobb inom skolan och barnomsorgen i Karlskrona utan att kommunen kollat upp dem i belastningsregistret. Något som arbetsgivaren är skyldig att göra för att försäkra sig om att anställda inte är dömda för brott som sexövergrepp mot barn.

Kommunalrådet Börje Dovstad (FP) har beslutat att omplacera de anställda tills kommunen har fått utdragen ur belastningsregistret. Han poängterar att det inte är de anställdas fel att de inte har blivit kontrollerade.

– Det är ju en miss i anställningsförfarandet, så självklart kommer de att ha kvar både anställning och lön, men de kommer att få andra arbetsuppgifter, säger han till Radio Blekinge.

Skolinspektionen ser allvarligt på att kommunen de senaste åren missat att begära in utdragen på var tionde nyanställd.

–Om det hade varit någon enstaka så hade det kanske inte varit ett systemfel men när det är så pass många så är det uppenbart att systemen inte har fungerat tillräckligt tillfredsställande, säger Marita Brusell-Nilsson, utredare på Skolinspektionen, till Radio Blekinge.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum