×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Personal flyttas när bibliotek stänger

2011-08-25, Tidningenvision.se

Växjö kommun lägger ned sju biblioteksfilialer. ”Det är inte roligt, men det är den bästa lösningen för våra medlemmar”, säger Carina Ek, SKTFs ordförande i Växjö.

I går kväll beslöt kulturnämnden i Växjö att sju biblioteksfilialer i kommunen läggs ned. Förslaget har varit omdiskuterat men till slut var nämnden enig. Enligt tidigare uppgifter från kommunen innebär det att drygt två tjänster försvinner. Inga uppsägningar kommer dock att ske.
–Jag hade helst sett att man drog tillbaka förslaget. Det finns pengar i kommunen. Men under förutsättningarna tycker jag att det är det mest skonsamma förslaget. Jag tycker också att arbetsgivaren har skött detta enligt konstens alla regler, säger Carina Ek.

Berörda anställda på filialbiblioteken kommer att få nya arbetsuppgifter på andra bibliotek i kommunen.
Bakgrunden till nedläggningarna är sparkrav på 700 000 kronor i biblioteksverksamheten. Växjö kommun har också ambitionen att satsa på färre men starkare bibliotek.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum