×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Pastorat sparar kvarts miljon på elsystem

2011-08-05, Tidningenvision.se

I Sandhults pastorat har de lyckats spara 250 000 kronor om året i elkostnader på ett smart styrsystem. Kyrkan värms upp automatiskt inför gudstjänster och stängs av direkt efteråt.

Energikostnader är en viktig fråga för kyrkorna och det finns pengar att spara. I Sandhults pastorat utanför Borås har de infört ett styrsystem som kopplar ihop värmeanläggningen med bokningssystemet, rapporterar Sveriges Radio Sjuhärad.

När någon lägger in en bokning i expeditionen för till exempel en gudstjänst ser systemet till att automatiskt värma upp kyrkan lagom tills besökarna kommer. Värmen stängs sedan av så fort gudstjänsten är över.

Systemet är inte bara bra för kyrkans ekonomi och för miljön utan gör också att värmen inte hinner gå in i väggarna och få materialet att börja röra på sig. På så sätt kan kyrkorna också spara in på dyra renoveringar.

Systemet känner av hur varmt det är ute och anpassar värmen så att det blir lagom temperatur för besökarna. Tidigare kunde värmen sättas på av vaktmästare flera dagar i förväg, i stället för några timmar innan gudstjänsten som det görs i dag.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum