×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Norrköping skärper regler efter övergrepp

2011-08-23, Tidningenvision.se

Efter vårdskandalen på äldreboendet Hagaborg i Norrköping har kommunen nu gjort en lista på åtgärder som ska förhindra liknande händelser. Från och med nu ska till exempel alla misstänkta brott polisanmälas.

Vårdskandalen där två undersköterskor anmäldes för att ha kränkt och trakasserat flera boende inträffade i våras. Bland annat tryckte en av sköterskorna tillbaka en spya i munnen på en äldre kvinna.

Undersköterskorna stängdes av men fick komma tillbaka till jobbet efter att ha fått fick skriftliga varningar. Men efter en anmälan till Socialstyrelsen, massiv kritik och mycket uppmärksamhet i medierna beslutade kommunen att stänga av undersköterskorna helt.

Kommunen har fått hård kritik för sin hantering av fallet, bland annat för att man inte polisanmälde övergreppen.
Nu har kommunstyrelsen presenterat en lista med åtgärder för att liknande händelser inte ska inträffa igen. I två av punkterna slår man fast att anställda som fysiskt eller psykiskt kränker brukare inte ska jobba kvar i verksamheterna och att alla misstänkta brott ska polisanmälas.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum