×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Misstänkt sexövergrepp anmäldes inte

2011-08-03, Tidningenvision.se

Trots misstankar om sexuella övergrepp mot en flicka som omfattas av LSS i Upplands Väsby kommun, dröjde det innan någon lex Sarah-anmälan gjordes.

Den skola som flickan går i hade under en längre tid misstänkt att hon utsattes för sexuella övergrepp i sitt eget hem. Ändå gjorde skolan inte någon anmälan enligt lex Sarah.

Till sommaren fick flickan gå på dagligverksamhet, och där upptäcktes kraftiga sår i underlivet. En polisanmälan om misstänkta sexuella övergrepp gjordes och en lex Sarah-anmälan skrevs. Men den senare blev sedan liggande tills den ordinarie sakkunniga i kommunens socialnämnd kom tillbaka från sin semester en månad senare. Detta trots att den sakkunniga inför sommaren hade påtalat behovet av att säkerställa lex Sarah-hanteringen under semestern till arbetsledningen.

Den sakkunniga har nu lex Sarah-anmält verksamheten för den osäkerhet som finns gällande rutiner kring lex Sarah. Hon skriver i sin anmälan bland annat att de tidsramar som gäller för lex Sarah inte har kunnat hållas och menar att det har inneburit onödigt lidande för flickan.

Kommunens sakkunniga har dessutom inlett en lex Sarah-utredning kring misstankarna om sexuella övergrepp och väntar nu på beslut från åklagare.
 
 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum