×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mer privat omsorg i kommunerna

2011-08-09, Tidningenvision.se

Allt mer skola, vård och omsorg läggs ut på entreprenad. I fjol köpte kommunerna verksamhet för 88 miljarder kronor.

Kostnaderna för friskolor, privata förskolor och omsorg fortsätter öka i kommunerna. För fem år sedan gick 13 procent av kommunernas totala driftkostnader till köp av verksamhet, 2010 var andelen 18 procent, visar statistik från SCB.

Totalt uppgick kommunernas kostnader för entreprenader i fjol till 88 miljarder kronor, vilket är en ökning med nästan 8 miljarder jämfört med året innan. En del av verksamheterna köps in från kommunägda företag eller kommunalförbund, men den största delen – cirka 72 miljarder – gäller entreprenader som utförs av privata företag, föreningar och stiftelser.

De största kostnaderna finns inom äldreomsorgen: I fjol betalade kommunerna 14,6 miljarder kronor till andra utförare för driften av hemtjänst, äldreboenden med mera.

Även i landstingen ökade kostnaderna för privata alternativ. Totalt köpte landstingen sjukvård och tandvård för 41,3 miljarder kronor 2010, vilket är 3,4 miljarder mer än året innan.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum