×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landsting vill stänga privat vårdcentral

2011-08-10, Tidningenvision.se

Utlovade specialister som inte finns, dubbeldebiterade besök och många allvarliga anmälningar till Patientnämnden. Nu vill Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholm stänga en av de privata husläkarmottagningarna.

Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning i Stockholms läns landsting granskar systematiskt de privata vårdgivarna man har avtal med. I maj sade landstinget upp avtalet med en husläkarmottagning efter avslöjade brister i patientsäkerhet och ekonomisk redovisning.

Den här gången vill hälso- och sjukvårdsförvaltningen att landstinget ska säga upp avtalet med Telefonplans husläkare. Mottagningen saknar till exempel en specialist på allmänmedicin vilket är ett grundkrav för att bli auktoriserad. Mottagningen har vid flera tillfällen försäkrat sig att man har haft specialister vilket vid kontroller inte visat sig stämma.

Granskningen har också visat på brister i kvalitets- och diagnosregister samt brister i vårdadministrationen och ersättningssystemet. Bland annat har man dubbeldebiterat flera besök för samma patient och dag.
Vidare har Patientnämnden fått många anmälningar av allvarlig karaktär när det gäller Telefonplans Husläkare.

–Telefonplans Husläkare brister i grundläggande kvalitetskrav och patientsäkerheten vilket naturligtvis är helt oacceptabelt säger Peter Lundqvist, enhetschef med ansvar för att beställa husläkarverksamhet i Stockholms läns landsting, i ett pressmeddelande.

Tjänstemännen föreslår att landstinget ska säga upp avtalet med husläkarmottagningen vid sammanträdet den 17 augusti.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum