×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landsting måste lämna ut journal till socialen

2011-08-11, Tidningenvision.se

Landstinget Dalarna tvingas lämna ut en patientjournal till socialtjänsten i Falu kommun . Det har kammarrätten beslutat.

Ärendet handlar om en familj som gick hos landstingets familjeenhet på grund av sonens beteende och föräldrarnas problem att hantera situationen.

Efter en tid tog socialtjänsten över kontakten med familjen och startade en barnavårdsutredning. Syftet var att göra en bedömning av föräldrarnas möjligheter att förändra sig för att kunna ge sonen skydd och omsorg, skriver tidningen DT.se.

Men när socialtjänsten begärde ut pojkens journal sade landstinget nej med motiveringen att journalinnehållet inte tjänade det syfte som socialtjänsten uppgav.

Socialtjänsten överklagade landstingets beslut till kammarrätten som nu beslutat att journalen ska lämnas ut. Kammarrätten pekar i sin dom på att det visserligen finns vissa skäl för sekretess, men att journalen också innehåller uppgifter om pojkens problematik och föräldrarnas vilja att lära sig att hantera situationen bättre. Dessa uppgifter kan vara av betydelse för socialtjänstens fortsatta arbete med familjen.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum