×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landskrona överväger rökförbud i hemmet

2011-08-29, Tidningenvision.se

Landskrona kommun vill förbjuda sina anställda att röka i sin egen bostad när de arbetar hemifrån. Orimligt, säger SKTFs ordförande Christian Borg.

Landskrona kommun är på väg att införa rökfri arbetstid för sina anställda. Enligt förslaget om ny rökpolicy som nu är ute på remiss till nämnderna ska det även bli förbjudet att röka i bostaden för de som jobbar hemifrån, skriver Helsingborgs Dagblad.

Alla nämnder har ännu inte svarat på remissen men miljönämnden tycker inte om förslaget. I sitt svar skriver nämnden att kommunledningen blandar ihop hur den enskilda sköter sin hälsa och att skydda andra från rök.

– Moralistiskt och fånigt. Rökning är farligt men jag undrar just hur långt arbetsgivarens befogenheter sträcker sig, säger miljöchefen Högni Hansson som varit med och skrivit miljönämndens svar.

Christian Borg, SKTFs ordförande i Landskrona, tycker det är bra att arbetsgivaren vill hjälpa personalen att sluta röka men anser att rökförbud i hemmet är att gå alldeles för långt. Han frågar sig bland annat hur arbetsgivaren ska kunna kontrollera om anställda röker i hemmet.

–Arbetsgivaren har inte rätt att gå in i bostaden utan tillåtelse. Och vad händer om man nekar dem att komma in?

Christian Borg säger att arbetsgivaren vill införa möjligheten att bestraffa de som röker på arbetstid.
­
–De vill kunna ge varningar om man kommer på någon med att röka på arbetstid. Det kan i förlängningen leda till uppsägning.

Kommunens personalansvarige Göran Dymling säger dock till Helsingborgs Dagblad att arbetsgivaren inte kommer att göra några efterforskningar i hemmet.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum