×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuners domstolstrots granskas

2011-08-29, Tidningenvision.se

Hur vanligt är det att kommuner avsiktligt trotsar domstolsbeslut? Det ska regeringen ta reda på. Resultatet presenteras i februari nästa år.

2007 sålde Täby kommun Tibble gymnasium för 9,2 miljoner till ett privat bolag. Kammarrätten slog fast att priset var för lågt och därmed innebar stöd till enskild näringsidkare, vilket är förbjudet i kommunallagen. Täby valde dock att inte rätta sig efter domstolens beslut och upphävde inte försäljningen.

Justitieombudsmannen, JO, har senare kritiserat Täby kommun för att man ställde sig över lagen. Kontroversiella beslut ska kommuner vänta med att genomföra tills det juridiska läget är utrett, anser JO.
Exempel liknande försäljningen av Tibble gymnasium finns från flera platser i landet.

Nu ska Statskontoret, som arbetar på uppdrag av regeringen, undersöka hur vanligt det är att kommuner avsiktligt bryter mot lagen.

–Det är viktigt att få en samlad bild av omfattningen av problemen med felaktig tillämpning av reglerna. När vi har det kan vi ta ställning till hur frågan ska hanteras vidare, säger finansmarknadsminister Peter Norman (M) i ett pressmeddelande.

Uppdraget ska redovisas den 15 februari 2012

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum