×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner drar in pengar till ledsagare

2011-08-10, Tidningenvision.se

Kommunerna har tidigare stått för omkostnader för ledsagare till funktionsnedsatta. Men efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen har flera kommuner slutat betala.

 
 
Personer som har rätt till ledsagning enligt LSS, Lagen om särskilt stöd och service till vissa funktionshindrade, har tidigare också fått bidrag för ledsagarnas omkostnader. Det kan till exempel handla om ledsagarens utgifter för restaurangbesök, biobiljetter, inträdesavgifter till idrottstävlingar med mera.

Men efter en dom tidigare i år där Högsta förvaltningsdomstolen slog fast att kommunerna inte är skyldiga att stå för ledsagarnas utgifter har flera kommuner, däribland  Boden, Eslöv, Falkenberg och Helsingborg, slutat betala, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Det betyder att kostnaden får betalas av den som behöver ledsagarens stöd.  

Ingrid Burman, ordförande för Handikappförbunden, är kritisk, och tycker att kommunerna har en skyldighet att se till att medborgarna har möjlighet att leva ett självständigt liv.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum