×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunanställda åtalas för inlåsning

2011-08-16, Tidningenvision.se

Tre anställda på ett fritidshem för barn med funktionsnedsättning i Falkenberg har åtalats för att de vid flera tillfällen stängt in en 13-årig pojke.


Åtalet gäller tre händelser under 2009 då pojken blev instängd eller inlåst av personalen. Enligt åklagaren gjorde sig personalen skyldiga till olaga frihetsberövande, skriver TT.

Händelserna uppmärksammades och anmäldes av vikarier på fritidshemmet och Socialstyrelsen har riktat skarp kritik mot kommunen.

Enligt de tre anställdas fack Kommunal följde personalen bara order från sin chef.  En utredning som kommunen gjort har också visat att chefen visste att pojken blev instängd.

Chefen, som inte blivit åtalad, tvingades lämna sin anställning medan de tre åtalade blev omplacerade till andra tjänster.

– Det är märkligt att våra medlemmar blir åtalade för att de följt vad chefen sagt att de skulle göra för att lugna pojken, säger Kommunals sektionsordförande Catharina Berghorn, till TT.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum