×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kammarrätten stoppar Rättviks upphandling

2011-08-12, Tidningenvision.se

Förvaltningsrätten godkände nyligen Rättviks matupphandling. Men nu fryser Kammarrätten densamma eftersom grossisten Servera överklagat beslutet.

Rättviks kommun vill ha höga krav på djurskydd i sina livsmedelsupphandlingar. Som SKTF-tidningen tidigare berättat fick Rättviks kommun grönt ljus av förvaltningsrätten att ställa hårdare krav än EU:s minimiregler. Men nu har grossisten Servera överklagat. I väntan på att Kammarrätten i Sundsvall ska bestämma om de ska ta upp fallet har domstolen frusit upphandlingen.

Om Rättviks kommun får rätt även i kammarrätten innebär det att domen blir prejudicerande och praxis i Sverige.
-­Om kammarrätten beslutar att inte ta upp saken blir vi mycket glada. Det är många kommuner i landet som följer detta ärende mycket noga. Många har stora förväntningar på att vi lyckas, säger Annette Riesbeck, kommunalråd i Rättviks kommun, till Dalarnas Tidningar.

Servera skriver i ett pressmeddelande att anledningen till överklagandet är att det är viktigt att de krav som ställs i en upphandling kan kontrolleras. De är oroliga för att även om de själva uppfyller kraven, finns en risk att andra inte gör det, vilket kan leda till osund konkurrens.

- Servera välkomnar höga krav på miljöarbete och djuromsorg. Men det är märkligt att domsluten kan variera så mycket. Det är svårt för oss som driver affärer med offentlig marknad att veta hur vi ska agera, säger Nils Berntsson, marknadsdirektör för Servera.
 

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum