×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kammarrätten granskar hög arbetsbelastning

2011-08-22, Tidningenvision.se

Efter en granskning konstaterade Arbetsmiljöverket att socialsekreterarna i Borås hade alldeles för hög arbetsbelastning och hotade med vite. Men kommunen överklagade till förvaltningsrätten och fick rätt. Nu ska kammarrätten avgöra om jobbet är för tungt eller inte.

2008 vände sig de anställda på socialtjänsten i Borås till Arbetsmiljöverket för att deras jobb var alldeles för tungt. Vissa socialsekreterare kunde ha upp till 70 ärenden per anställd i stället för 40 – 45 som de ansåg vara rimligt, rapporterar Sveriges Radio Sjuhärad.

Arbetsmiljöverket höll med om att arbetsbelastningen var för hög och hotade kommunen med ett vite på 400 000 kronor.

Men kommunen tyckte att man gjort tillräckligt för att förbättra arbetsmiljön och vände sig till förvaltningsrätten för att slippa betala. Domstolen gick på kommunens linje och drog tillbaka vitet.

–Visserligen har antalet fall per socialsekreterare minskat men de svåraste och tyngsta ärendena är fortfarande kvar, säger skyddsombudet Fredrich Legnemark

Personalen och Arbetsmiljöverket tycker att arbetsbelastningen fortfarande är för hög. Arbetsmiljöverket överklagade till kammarrätten som nu beslutat att ta upp fallet.

–Det är jättebra att ytterligare en instans tar upp det här. Men jag är besviken på att kommunen lägger ned så mycket energi på att överklaga och bli av med vitet. Det hade varit bättre att lägga den energin på att förbättra arbetsmiljön, säger Fredrich Legnemark.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum