×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Höjda böter ska ge bättre arbetsmiljö

2011-08-04, Tidningenvision.se

Landstinget Gävleborg har fått böta 16 gånger för att patientsängar ställs i korridorer vid överbeläggningar på sjukhus. Nu höjer Arbetsmiljöverket vitesbeloppet till 200 000 kronor.

 Arbetsmiljöverket beslutade 2006 att landstinget ska betala 30 000 kronor i vite varje gång man upptäcker att patientsängar står så trångt att personalen riskerar arbetsskador. Sedan dess har landstinget tvingats betala vitet 16 gånger, totalt 480 000 kronor, skriver Gefle Dagblad.

Men vid en inspektion i maj i år upptäcktes åter igen felplacerade sängar, och nu höjer myndigheten vitesbeloppet till 200 000 kronor för att landstinget ska rätta sig efter reglerna om minst 80 centimeters fri arbetsyta på båda sidor om sängarna.

Landstingsledningen tycker att höjningen är orimlig. Roger O Nilsson, chef för Division Medicin, säger till GD att landstinget jobbar aktivt för att slippa ställa sängar fel men att det under vissa perioder är så högt tryck att man tvingas till det.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum