×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Gränslös satsning på kortidsboende

2011-08-11, Tidningenvision.se

Två svenska och två norska kommuner inleder ett samarbete om korttidsplatser. Satsningen ska bland annat leda till en avlastning av sjukhusen.

Fyra kommuner i Norge och Sverige: Krokom, Strömsund, Röyrvik och Lierne har inlett ett samarbete om korttidsplatser som oftast finns på särskilda boenden. Brukarna får bo där i upp till två veckor efter en sjukhusvistelse medan den fortsatta vården planeras.

–Ett samarbete ger fördelar både för kommunerna och medborgarna. Tillgången till korttidsplatser i regionen ökar och kommunerna kan i större mån undgå överbeläggning, säger projektledaren Tommy Ottosson från Strömsunds kommun till tidningen Gränsnytt.

Ett problem med brist på korttidsplatser har varit att äldre i onödan tvingats ligga kvar på dyra sjukhusplatser på grund av att det inte funnits några lediga korttidsplatser i kommunerna. Enligt Tommy Ottosson kan det handla om miljontals kronor om året. Samarbetet ska därför även kunna ge besparingar för sjukvården.

För medborgarna kan samarbetet inte bara innebära att det blir lättare att få en plats på korttidsboende. Person som bor på norska sidan kan också ha betydligt närmar till en korttidsplats på den svenska sidan och vice versa.

–Att en Frostviksbo till exempel hamnar i Lierna (i Norge) i stället för i Strömsund innebär ju att de anhöriga får betydligt närmare att hälsa på, säger Tommy Ottosson till tidningen.

Samarbetet beräknas starta vid årsskiftet.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum