×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Funktionsnedsatta har svårt få offentligt jobb

2011-08-17, Tidningenvision.se

Personer med funktionsnedsättning har lättare att få jobb i privata företag än i staten, kommuner och landsting. Barn- och äldreminister Maria Larsson uppmanar nu offentliga arbetsgivare att lägga sina fördomar åt sidan.

Rapporten ”Vad gör myndigheter för att anställa personer med funktionsnedsättning?”, som gjort på regeringens uppdrag, bygger på en enkätstudie med 263 myndigheter. Av de myndigheter som gjorde nyanställningar förra året anställde bara 14 procent en eller flera personer med funktionsnedsättning.

I en debattartikel i Dagens Nyheter konstaterar Maria Larsson att små och medelstora företag är bättre än offentlig sektor, som behöver ta ett ökat ansvar.

I rapporten lyfts Polismyndigheten i Stockholm fram som ett gott exempel. Ett samarbete med Samhall som inleddes 2009 har lett till att sex personer med funktionsnedsättning har fått fast anställning inom polisen.

För att få kommuner och landsting att ta ett större ansvar kommer Maria Larsson att ta initiativ till en överläggning med Sveriges Kommuner och Landsting.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum