×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Flyttning möjlig av stadshuset i Kiruna

2011-08-22, Tidningenvision.se

Kanske behöver stadshuset i Kiruna inte rivas trots allt. En utredning som en arkitektbyrå har gjort visar att det går att montera ned huset och bygga upp det igen – till en kostnad av 254 miljoner kronor.

Malmbrytningen runt Kiruna gör att stadshuset ligger i farozonen och diskussionen om en eventuell flyttning har pågått under flera år. I förra veckan skrev SKTF-tidningen att tekniska experter bedömde att ett av landets mest välkända stadshus inte kunde flyttas.

Ett annat alternativ vore att plocka ner huset bit för bit och sätta ihop det på en ny plats. De tekniska experterna anser dock detta som ett orealistiskt och riskfyllt alternativ.

Men länsstyrelsen har låtit arkitektbyrån Schlyter/Gezelius utreda en demontering och flyttning. Slutsatsen är att det är fullt möjligt. Kostnaden beräknas bli 254 miljoner kronor.

Om det blir ett nytt stadshus eller en flyttning av det gamla återstår att se. Klart är i alla fall att om byggnaden ska rivas måste länsstyrelsen häva byggnadsminnesskyddet.
 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum