×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler unga män spelar om pengar

2011-08-03, Tidningenvision.se

Andelen män i åldern 18-24 som har problem med spel om pengar har fördubblats. Folkhälsoinstitutet vill satsa pengar för att fler kommuner ska starta behandling mot spelberoende.

Totalt sett har inte andelen problemspelare ökat de senaste tio åren, trots att möjligheterna att spela om pengar har ökat. Men bland 18-24-åriga män har andelen fördubblats, och i dag har närmare var tionde person i den gruppen problem med spel om pengar. Det visar en ny rapport från Statens folkhälsoinstitut.

Folkhälsoinstitutet tror att det som gjorts för att minska skadorna av för mycket spelande har haft betydelse för att spelproblemen totalt sett inte ökat. Bland annat finns idag möjlighet till behandling för spelberoende, stödlinjer och självhjälpsgrupper.

Men behandlingen för spelberoende finns i stort sett bara i storstadskommunerna, och överlag har det inte gjorts tillräckligt för att stärka arbetsplatser, kommuner och ideella organisationer att hantera spelproblem, anser folkhälsoinstitutet.

De föreslår nu bland annat att regeringen upprättar en nationell handlingsplan för spelförebyggande arbete och att det satsas pengar på att utveckla metoder som förebygger spelproblem.

Folkhälsoinstitutet vill också att det satsas mellan 10 och 100 miljoner kronor för att stödja kommuner, landsting och regioner att införa effektiva behandlingsmetoder för spelberoende.

Läs hela rapporten här.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum