×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Färre får a-kassa

2011-08-01, Tidningenvision.se

Arbetsförmedlingen ska ta reda på varför antalet personer som får arbetslöshetsersättning minskar kraftigt. Första halvåret i år fick 215 000 personer a-kassa, vilket är 70 000 färre än samma period i fjol.

Antalet personer som får a-kassa har sjunkit i flera år och är nu rekordlågt. Det skriver dn.se som tagit del av ny statistik från Inspektionen för Arbetslöshetsförsäkringen.

Under årets första sex månader fick drygt 215 000 personer a-kassa. Det är en halvering jämfört med 2006 då 433.000 personer fick ersättning från a-kassan.

En förklaring är, enligt Arbetsförmedlingens analyschef Clas Olsson, att studerandevillkoret tagits bort, det vill säga att nyutexaminerade studenter inte längre kan få a-kassa.

Men han tror också att andra regeländringar som regeringen införde 2007 har haft effekt. Clas Olsson säger till dn.se att Arbetsförmedlingen ska tillsätta en arbetsgrupp för att ta reda på vad som haft störst betydelse för att så många färre än tidigare får a-kassa.
 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum