×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Får rätt helgkomp efter tio år

2011-08-10, Tidningenvision.se

Ett 30-tal anställda vid Norrlands Universitetssjukhus i Umeå fick fel helgkompensation i över tio år. Nu får de äntligen ut sina pengar, vissa upp till 270 timmars ersättning.

Någon gång under 1990-talet gick de anställda över från att jobba vissa lördagar till att jobba på söndagar. Men arbetsgivaren missade att helgkompensationen är högre på söndagar än på lördagar, skriver tidningen Kommunalarbetaren.

Misstaget upptäcktes i början av året men först i juli fick de anställda som är medlemmar i Kommunal ut sina pengar. Det har tagit tid att räkna ut hur mycket kompensation var och en skulle ha.

–Man förväntar sig att arbetsgivaren ska kunna avtalen. Men från Kommunals sida har vi också gjort fel. Vi kanske skulle ha kollat upp det tidigare, säger Kommunals sektionsordförande Karin Svedlert, till Kommunalarbetaren.

Den som får mest kommer att få helgersättning för 270 timmar. Även personer som inte längre jobbar kvar kommer att kompenseras för den felaktiga ersättningen.
 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum